Nokian Tyres

logoul producatorului de anvelope nokian tyres
Nokian Prezentare Brand

Nokian Tyres este un producator de anvelope pentru masini de pasageri, autovehicule comerciale, camioane, autobuze si vehicule industriale. Gama sa actuala este constituita dintr-o varietate larga de produse (atat anvelope de vara, cat si all-season si de iarna), insa Nokian Tyres este renumit in primul rand pentru solutiile de mobilitate din timpul anotimpului rece, fiind singurul producator de anvelope care detine un poligon de testare construit exclusiv pentru a reda conditii de iarna.

Nokian Tyres are o istorie care dateaza inca din 1898, odata cu aparitia Finnish Rubber Works. Dupa trei decenii de activitate in prelucrarea cauciucului, Finnish Rubber Works creeaza prima anvelopa auto in 1932, iar patru ani mai tarziu, prima anvelopa de iarna din lume, Hakkapeliittas, este produsa de matricile fabricii din Nokia, Finlanda.

Intrucat conditiile de trafic in timpul iernii erau adevarate provocari pentru soferii finlandezi, Finnish Rubber Works a avut un aport considerabil la imbunatatirea acestora prin dezvoltarea unor anvelope de iarna din ce in ce mai eficiente, urmand indeaproape feedback-ul primit de la conducatorii auto si folosind cele mai noi tehnologii in prelucrarea cauciucului.

In 1967, trei mari entitati industriale finlandeze — printre care si Finnish Rubber Works — se contopesc sub denumirea Nokia Corporation. Pana in 1988, cand denumirea Nokian Tyres a devenit oficiala, anvelopele s-au vandut sub marca Nokia.

In 2003, Nokia Corporation (devenita intre timp cel mai mare producator de telefoane) renunta la tutela Nokian Tyres, cele doua milioane de actiuni fiind cumparate de catre Bridgestone pentru 73,2 milioane de dolari. Producatorul de anvelope japonez este si astazi actionar majoritar al Nokian Tyres. In 2008, Nokian Tyres a fost cel mai profitabil producator de anvelope din lume. In momentul de fata, anvelopele Nokian sunt vandute in mai bine de 60 de tari.

Avand mai multe brevete pentru anvelope de iarna mai mult decat oricare alt producator, Nokian Tyres a devenit primul nume in lista de cautari atunci cand vine vorba de solutii de mobilitate in anotimpul rece. Tot ei au fost primii care au creat o anvelopa all-season al carei profil specializat ii confera caracteristici de anvelopa de iarna. Avand in vedere si factorii de mediu, nu doar cei de siguranta, Nokian Tyres a fost primul producator din lume care a eliminat hidrocarburile aromate (recunoscute ca avand potential cancerigen) din procesul sau de fabricatie.

In momentul de fata, portofoliul de produse al brandului finlandez cuprinde atat anvelope de iarna, cat si all-season si de vara — le gasiti pe toate, la cele mai bune preturi, pe site-ul PneuX