Hankook

logoul producatorului de anvelope hankook
Hankook Prezentare Brand

Brandul sud-coreean Hankook nu este doar al saptelea cel mai mare producator mondial de anvelope, ci si un exemplu inspirational de tenacitate.

Cunoscut initial (1941) ca Chosen Tire Company, producatorul de anvelope stabilit in Seul a reusit sa profite de valul industrializarii trecand, totodata, peste episoadele conflictuale numite al Doilea Razboi Mondial si Razboiul din Coreea.

In 1968, Chosen Tire isi schimba numele in Hankook Tyre Manufacturing si este listat la bursa coreeana, apoi porneste o puternica campanie de expansiune; zece ani mai tarziu ia nastere Hankook Tyre America Corporation. Cu 5% din profit folosit in cercetare si dezvoltare, brandul sud-coreean a capatat si mai mare avant in expansiunea sa peste hotare — in prezent, Hankook este prezent in circa 180 de tari.

Cu o expertiza asiduu castigata de-a lungul a cinci decenii, Hankook ofera solutii de mobilitate pentru o varietate larga de vehicule — pasageri, SUV, pickupuri, autoutilitare, camioane — si-si impinge limitele tehnologice intr-o serie impresionanta de competitii automobilistice.