Falken

logoul producatorului de anvelope falken
Falken Prezentare Brand

Producatorul japonez de anvelope Falken a luat nastere in 1983, ca parte a concernului Sumitomo Rubber Industries (al patrulea cel mai mare nume mondial in industria producatoare de anvelope).

In cinci ani de la infiintare, Falken era prezent atat in SUA cat si in Europa, doua mari piete de desfacere. Acasa, in Japonia, Falken se implica progresiv in lumea motorsportului si isi impinge constant limitele tehnologice.

Falken devine, in urmatorii zeci de ani, un nume asociat cu inalta performanta: anvelopele Falken au participat in multiple discipline auto, de la campionate nationale japoneze la curse de anduranta precum ADAC Nurburgring 24h sau American Le Mans Series.

Este unul dintre primii suporteri ai driftului ca disciplina competitionala, si castigator (la trei clase) a Raliului Dakar, cea mai dura competitie motorizata din lume.

Tehnologiile dezvoltate prin prisma participarilor in motorsport se fac simtite si pe autovehiculele omologate pentru drumuri publice, unde Falken se lauda cu un catalog variat de solutii de mobilitate de inalta performanta.