bridgestone logo brand

Bridgestone

logoul producatorului de anvelope bridgestone
Bridgestone Prezentare Brand

Bridgestone este cel mai mare producator de anvelope din lume, cu peste 140 de sedii in 24 de tari si vanzari anuale de peste 26 de miliarde de dolari (2017). O traducere a numelui fondatorului (Shojiro Ishibashi, unde Ishibashi inseamna „pod de piatra” in Japoneza), brandul Bridgestone a fost fondat in 1931 in Japonia si a ajuns, in nici douazeci de ani, lider national de piata.

La jumatate de secol de la infiintare, Bridgestone are deja ramificatii in Asia, Australia, Europa si America de Nord, dar isi consolideaza pozitia de jucator important pe piata globala prin achizitionarea brandului american Firestone Tire & Rubber Company, un nume cu traditie in universul anvelopelor.

Prin gama sa de produse, producatorul japonez asigura o vasta acoperire a pietei, sigla Bridgestone fiind gasita atat pe anvelopele destinate autovehiculelor personale, cat si pe cele de autocamioane, utilaje industriale, chiar si avioane. Anvelopele reprezinta 80% din totalul de vanzari, restul reprezentand servicii sau produse din alte arii (ex: echipamente de golf).