Ajutor

In cazul echiparii autovehiculului cu un set nou de anvelope, este important ca dimensiunile acestora sa fie cele pe care producatorul masinii le recomanda. In cazul in care nu dispuneti de dimensiunile anvelopelor deja existente pe masina dumneavoastra, consultati cartea de identitate sau manualul de utilizare al masinii.

Selectorul de anvelope Pneux este optimizat pentru a facilita cautarea anvelopelor ideala pentru nevoile si dorintele dumneavoastra. Asftel, cu doar cateva click-uri veti ajunge la lista de oferte care sa se preteze cel mai bine cautarii dumneavoastra.

In primele trei casute din selectorul Pneux, veti trece dimensiunile anvelopei — latime, inaltime si diametru. Acestea sunt trecute grupat pe anvelopa, conform exemplelor urmatoare:

[exemplul1] P215/60R16

Primele trei cifre din aceasta suita reprezinta latimea, in milimetri, a anvelopei. Urmatoarele doua indica inaltimea anvelopei, reprezentata ca procent din latime. In cazul acesta, inaltimea (sau flancul) anvelopei este 60% din 215 milimetri, adica 129 de milimetri. Ultimele doua cifre (in cazul nostru, 1 si 6) reprezinta, in inci, diametrul anvelopei; asadar, aceasta anvelopa poate incalta jante de 16 inci. Litera P (care poate lipsi din aceasta suita) indica faptul ca anvelopa dispune de atribute care o recomanda pentru masinile de pasageri, iar R-ul ne arata tipul constructiei anvelopei — radiala. Toate masinile de pasageri moderne dispun de acest tip de constructie.

[exemplul2] 205/60R15C

Aici, ca si in exemplul urmator, grupurile de cifre reprezinta latimea, inaltimea si diametrul anvelopei (205, 60, respectiv 15). Insa litera C prezenta in aceasta suita indica faptul ca aceasta anvelopa radiala este dedicata autoturismelor comerciale. In al doilea rand din selectorul de anvelope Pneux bifati tipul de anvelopa cautat — all-season, de vara sau de iarna. Dupa cum le sugereaza si numele, oricare dintre aceste trei tipuri de anvelope dispune de caracteristici speciale care le face optime pentru anumite perioade din an. In timp ce anvelopele de vara sunt specializate pentru a performa la temperaturi inalte, cele de iarna garanteaza aderenta si tractiune in sezonul rece, pe suprafete alunecoase. Anvelopele all-season dispun de caracteristici care le permite rularea in siguranta atat vara, cat si iarna, insa nu exceleaza in niciunul dintre acestea doua.

Randul trei din selectorul de anvelope Pneux este dedicat caracteristicilor speciale de care poate dispune o anvelopa. Prin bifarea Runflat, lista de oferte va fi formata din anvelopele care dispun de aceasta tehnologie (si care, desigur, au dimensiunile pe care dumneavoastra le-ati selectat mai intai). O anvelopa runflat permite continuarea rularii (pe o distanta de 80 de kilometri, cu o viteza maxima de 80 km/h) chiar si dupa ce aceasta a suferit o punctie in mers. Prin bifarea casutei XL, veti cauta doar anvelope care dispun de aceasta caracteristica — ranforsarea suplimentara a carcasei, care permite incarcarea unei sarcini mai mari.